Byggestart på Askim videregående skole

Byggestart på Askim videregående skole

Byggestart på Askim videregående skole

I flere år har det vært et ønske om å revitalisere yrkesfagbygget ved Askim videregående skole, som lenge har hatt betydelige oppgraderingsbehov. Tirsdag 23. januar 2024 ble endelig det første spadetaket for det etterlengtede nye yrkesfagbygget satt, og vi i J.I. Bygg er glade over at byggeprosjektet offisielt er i gang.

Illustrasjon av Askim videregående skole
Foto: Østavind Arkitekter AS

Fylkesordfører i Østfold, Sindre Martinsen-Evje (Ap), uttrykte sin takknemlighet for å få være en del av begivenheten og ville gjerne komme tilbake i 2026 for å se det ferdige resultatet når nybygget skal stå ferdig.

Vi trenger fagarbeidere i Østfold, og det at våre ungdommer lykkes. Det er utrolig flott at man har fått til dette, og jeg gleder meg til fortsettelsen, fortalte Martinsen-Evje under markeringen.

Fra venstre: rektor ved Askim vgs Arnfinn Løken, rettighetsansvarlig i elevrådet Ida-Emilie Hole (17), elevrådsleder Kristoffer Falao (17) og fylkesordfører Sindre Martinsen-Evje markerer byggestart med et symbolsk spadetak.

Bærekraftig bygg

Prosjektet omfatter blant annet oppføring av et nybygg og lagerbygg, endring og oppgradering av utomhusanlegg, energisentral og tekniske anlegg. På bakgrunn av at bygget skal være for et yrkesforberedende utdanningsprogram, reflekteres dette i bygningens utforming. Det er blant annet lagt stor vekt på gjennomtenkte løsninger og funksjoner som fremmer bærekraft og stolthet til yrkesfaglige fagområder.

Det er også høye ambisjoner når det kommer til miljøvennlige løsninger, og bygget skal ved ferdigstillelse miljøsertifiseres til BREEAM Very Good.

Les mer om markeringen av første spadestikk hos Østfold Fylkeskommune.

relevant prosjekter

Se alle prosjekter
BREEAM
Nybygg
Utvikling
Rehabilitering
Bolig
Næring
Hotell
Offentlige bygg