Sentrumshagene

Oppføring av kvartal i Ås sentrum med 139 leiligheter fordelt på tre bygg

Midt i hjertet av Ås sentrum skal J.I. Bygg bygge Sentrumshagene, et boligkompleks bestående av 139 leiligheter fordelt på tre leilighetsbygg.

Prosjektet er tegnet av DARK Arkitekter med mål om å skape et signaturprosjekt som skiller seg ut i mengden. Leilighetene vil være i varierte størrelser for å dekke de fleste behov, fra effektive 2-roms til større 3, 4 og 5-roms. Prosjektet er utformet med tanken om at alle skal få tilgang til vakre private uteområder, samt frodige fellesområder med sol fra morgen til kveld.

Kvartalet består av tre boligbygg som rammer inn beboernes fellesområde med den flotte felleshagen som ligger skjermet mellom byggene. Gårdsrommet og hagen vil sammen med den store grønne takterrassen på det ene bygget, fungere som hyggelige og rolige utearealer for beboerne.

Bygg A som vender ut mot Skoleveien vil utgjøre det viktigste hjørnet i kvartalet, og vil med sin karakteristiske fasade danen et landemerke i Ås sentrum. Beboerne får fra balkongene vidstrakt utsikt over rådhusplassen og torget, som vil bli et naturlig samlingspunkt i sentrum.

Vi starter rivearbeidene sommer 2023 og planlagt overlevering er i september 2025.

Trykk deg inn her for en kontinuerlig oversikt over byggeperioden / naboinformasjon.

Les prosjektomtale i Byggeindustrien publisert 11.05.2023.

Les mer om prosjektet.

Prosjektdetaljer

Prosjekt:
Sentrumshagene

Oppdragsgiver:
NRE

Entrepriseform:
Totalentreprise

Adresse:
Skoleveien, Ås

Prosjektstørrelse:
Oppføring av kvartal med 139 leiligheter

Oppstart:
2023

Andre prosjekter

Se alle prosjekter