J.I. Bygg skal bygge boliger for 350 millioner i Ås

J.I. Bygg skal bygge boliger for 350 millioner i Ås

J.I. Bygg skal bygge boliger for 350 millioner i Ås

J.I. Bygg har signert avtale med NRE og NREP om å bygge kvartalet Sentrumshagene i Ås kommune.

Prosjektet består av 139 leiligheter fordelt på tre leilighetsbygg, samt felles parkeringskjeller og Ås sin største takterrasse. Boligkomplekset Sentrumshagene ligger i Skoleveien, midt i hjertet av Ås sentrum. Oppdraget er en totalentreprise med kontraktssum på ca. 350 millioner kroner eks mva.

Vi er glade og stolte over at vi har fått oppdraget med å bygge Sentrumshagene. Med sin flotte arkitektur og attraktive sentrumsnære beliggenhet, vil dette være en viktig del av fornyelsen av Ås sentrum. Vi takker NRE og NREP for tilliten og ser frem til et godt samarbeid, sier Lars Erik Kristiansen, prosjektleder i J.I. Bygg.
Sentrumsnær beliggenhet midt i sentrum av Ås

Prosjektet er tegnet av DARK arkitekter med mål om å skape et signaturprosjekt som skiller seg ut i mengden. Som eneste boligprosjekt i Ås sentrum får beboerne fra balkongene vidstrakt utsikt over rådhusplassen og torget, et naturlig samlingspunkt i sentrum. På toppen av det første byggetrinnet skal Ås sin største takterrasse bygges med planter, busker og stedegen vegetasjon med muligheter til å dyrke egne grønnsaker og urter. Takhagen skal utformes for ulike behov med sittegrupper, benker, pergolaer og plantekasser. De tre boligbyggene vil ramme inn beboernes fellesarealer med en felleshage som ligger skjermet mellom byggene. Hele gårdsrommet vil sammen med den flotte takterrassen på toppen av det ene bygget, fungere som hyggelige og rolige utearealer for beboerne.

Det er en glede at vi har fått med en faglig dyktig og seriøs entreprenør som J.I. Bygg til å bygge Sentrumshagene. Prosjektet innehar mange kvaliteter i både utførelse, funksjon og arkitektur, og er blitt tatt svært godt imot i sluttmarkedet. Vi ser frem til samarbeidet, sier CEO, Allan Sønderbæk i NRE Norge.

Pål Valgermo fra NREP uttaler også at de ser frem til et spennende prosjekt og godt samarbeid.

Vi er veldig fornøyde med å få J.I. Bygg med på laget. Det har vært avgjørende å få med oss et av de sterkeste fagmiljøene for å sikre den høye kvaliteten vi stiller til Sentrumshagene. J.I. Bygg var da et naturlig valg og vi ser frem til samarbeidet, sier Pål Valgermo investeringsansvarlig for bolig fra NREP.
Fra venstre: Håkon J. Ålerud (avdelingsleder for entreprise i J.I. Bygg), Lars Erik Kristiansen (prosjektleder i J.I. Bygg), Lars Edvardsen (daglig leder i J.I. Bygg)
Fra høyre: Allan Sønderbæk (CEO i NRE), Håkon Hammer Normann (byggeleder i Vedal)

Oppstart med riving av eksisterende bygningsmasse starter allerede sommer 2023, og planlagt ferdigstillelse for prosjektet er høsten 2025.


Vi gleder oss til et spennende og flott prosjekt i godt samarbeid!

Pressemelding i Byggeindustrien 11.05.2023.

Beboerne får utsikt over rådhusplassen og torget
Grønne fellesarealer på takhagen